Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΟΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.

Περιγραφή: Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά αποκάλυψης ομάδων (group) στο Facebook που καλούσαν τα μέλη τους είτε να λάβουν μέρος σε ομαδικές αυτοκτονίες, είτε να συμμετάσχουν σε "ανταλλαγή απόψεων" για το ποια μέθοδος είναι η πιο ανώδυνη ή η πιο αποτελεσματική, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σας ενημερώνει:

α) Σερφάρετε μαζί με το παιδί σας και φροντίστε να συζητάτε μαζί του για τις διαδικτυακές του δραστηριότητες. Έτσι θα του είναι ευκολότερο να σας εμπιστευθεί σε περίπτωση που έρθει σε δύσκολη θέση κατά την πλοήγηση στους εικονικούς κόσμους.

β) Παροτρύνετε τα παιδιά να αποφεύγουν να παίρνουν μέρος σε διαδικτυακές συζητήσεις με θέμα την αυτοκτονία.

γ) Δώστε στα παιδιά να καταλάβουν ότι όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μιλούν σε κάποιον ενήλικο της εμπιστοσύνης τους ή κάποιον ειδικό παρά να το μοιράζονται με αγνώστους μέσω Διαδικτύου.

δ) Αν χρησιμοποιείτε κάποιο φίλτρο διαδικτυακού περιεχομένου, βεβαιωθείτε ότι στις λέξεις κλειδιά που ορίζουν το περιεχόμενο που θα μπλοκάρεται είναι οι όροι: αυτοκτονία, suicide, self harm.

ε) Έχετε υπόψη ότι το Διαδικτυακό περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας! Σε περίπτωση που συναντήσετε στο Διαδίκτυο υλικό το οποίο παροτρύνει σε αυτοκτονία κάντε μια ανώνυμη καταγγελία στη Safeline.gr

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
- Δράση Ενημέρωσης www.saferinternet.gr
- Γραμμή καταγγελιών www.safeline.gr
- Γραμμή Βοηθείας www.youth-health.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου