Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 18.000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΣΜΕΥΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 125 ΜΕΤΡΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 18.000 ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (ΒΡ=Before Present), ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΗΞΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 12.000 ΧΡΟΝΩΝ, Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΕ ΕΚΘΑΜΒΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΤΙΣ ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ. ΩΣΠΟΥ, ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.500 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ) ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ (ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Κ.Λ.Π.). ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΕΛΕΤΑ Η ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ, ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΜΑΛΙΑΚΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ.

(ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ "ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ- ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου