Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

ΤΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ , ΣΗΜΕΡΑ, ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ  ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ. ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

"Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, καταξιωμένο στη συνείδηση του κοινού, αποτελεί δυναμικό φορέα πολιτιστικής δημιουργίας στην πόλη μας και στην Ελληνική περιφέρεια, μ' ένα πλούσιο δυναμικό καθηγητών και σπουδαστών και ένα ευρύτατο αντικείμενο σπουδών. 
Ο Δήμος Λαμιέων ενθαρρύνοντας όλες τις μορφές καλλιτεχνικής δράσης και θέλοντας να δημιουργήσει ισχυρούς θεσμούς επικοινωνίας με τους πολίτες, στηρίζει και ενισχύει την πολύπλευρη, επιτυχημένη προσπάθεια του Δημ. Ωδείου, ενός ζωντανού κυττάρου πολιτισμού, ενός μουσικού οργανισμού από τους σημαντικότερους της χώρας". 
Με τα λόγια αυτά χαιρέτιζε πριν από λίγα χρόνια ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο του ΔΩΛ. Του Ωδείου που ιδρύθηκε το 1938 και έχει καταγράψει ουσιαστική πολιτιστική παρέμβαση στην πόλη, παρέχοντας μουσική παιδεία που καρποφόρησε πολλά βραβεία και διακρίσεις για τους σπουδαστές του σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Του Ωδείου, που σηματοδότησε νέα πολιτιστική πραγματικότητα στα τοπικά δρώμενα και έχτισε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μουσικής τέχνης και κοινού.
Ωστόσο, με λύπη παρακολουθούμε το Ωδείο να γίνεται παράπλευρη απώλεια της κρίσης και ένας ακόμα κόμπος στο γόρδιο δεσμό που κατάφερε να δημιουργήσει του Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι αρμόδιοι παράγοντες στέκονται αμήχανοι μπρος στην επερχόμενη συρρίκνωση, το μαρασμό και την απαξίωση.
Οι εργασιακές επιπλοκές έχουν οδηγήσει σ' ένα παράλογο καθεστώς, όπου απαραίτητοι καθηγητές μουσικής απομακρύνονται, άλλοι παραμένουν αλλά παρεμποδίζονται από το νόμο να δουλέψουν όσες ώρες χρειάζεται για να καλύψουν  τις μαθητικές ανάγκες και η κατάσταση οδηγεί το Ωδείο σε υποβάθμιση.
Ζητούμε από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις, ώστε να γίνει πράξη η, πολλές φορές, διατυπωμένη πρόθεση στήριξης και ενίσχυσης της πολύπλευρης και επιτυχημένης πορείας του ΔΩΛ".

ΗΔΗ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ  ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου