Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (1998)
ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ...

ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΩΔΕΙΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ, ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΒΑΛΤΩΝΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΑ!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ. ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ. 

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού μας Ωδείου και τους διδάσκοντες καθηγητές. Μαθαίνουμε ότι πολλοί από τους καθηγητές παραμένουν για μήνες απλήρωτοι και, κυρίως, ότι το πιο πιθανό είναι να μην ανανεωθεί η συνεργασία με όλους το επόμενο διάστημα.
Είναι προφανές ότι, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, είναι αδύνατον να λειτουργήσει εύρυθμα το Δημοτικό Ωδείο. Εάν λοιπόν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, το Ωδείο υποβαθμίζεται, συρρικνώνεται δραματικά η λειτουργία του, περιορίζεται σημαντικά το εύρος των μουσικών οργάνων που θα διδάσκονται, αναπόφευκτη θα είναι η μεγάλη διαρροή μαθητών και θα σταματήσουν οι μουσικές εκδηλώσεις που το έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου.
Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θα φέρει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητηθεί ως θέμα η κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Ωδείο και τα διάφορα σενάρια, που ακούγονται, και που οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμισή του και να ληφθεί απόφαση για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξής του.
Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Ωδείο αποτελεί ένα σημαντικότατο πολιτιστικό κύτταρο της πόλης μας με μια πλούσια ιστορική διαδρομή - ιδρύθηκε το 1938 και άντεξε σε πολύ δύσκολες συνθήκες - έχει μια ιδιαίτερα θετική συμβολή στην πολιτιστική πρόοδο του τόπου μας, στην ενίσχυση της μουσικής παιδείας των νέων μας - δίνοντας πολλά πτυχία σε αξιόλογους μουσικούς, που σήμερα εργάζονται με επιτυχία σε ωδεία και μουσικά σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών. Αυτή τη συνέχεια έχει υποχρέωση το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή να την εξασφαλίσει με κάθε θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου